Köpvillkor

Tillämpning och Konsumentskydd

Dessa Köpvillkor är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Hello Pollo AB, organisationsnummer 559005-9605. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på www.hellopollo.com

Upprättande av avtal om köp

Hello Pollo AB:s varor beställs på www.hellopollo.com eller via vår kundtjänst. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av Hello Pollo via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa Köpvillkor.

Avtal och Beställning

För att kunna göra ett köp på www.hellopollo.com måste du acceptera Köpvillkoren. Genom att acceptera Köpvillkoren förbinder du dig att följa Köpvillkoren i sin helhet, samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av cookies.

PRISER

Alla våra priser anges i svenska kronor och inkluderar svensk mervärdesskatt (moms), momsen redovisas på din orderbekräftelse som också är ditt kvitto. Om momssatsen som gäller vid beställningsdatumet ändras efter att beställningen har gjorts, kommer denna ändring att återspeglas i priset på varorna, utan att du meddelas om detta.

Hello Pollo AB reserverar sig för eventuella prishöjningar, momsjusteringar, valutaförändringar, tryckfel, felskrivningar etc. Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig Hello Pollo AB rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Hello Pollo AB inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara.

Observera att priserna inte inkluderar fraktavgifter, detta anges separat.

MINDERÅRIGA

Du måste vara minst 18 år för att kunna beställa varor från Hello Pollo AB. Om du är under 18 år krävs din målsmans tillstånd innan du lägger en beställning. Hello Pollo AB förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka eller ändra din beställning (exempelvis om du uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar).

På www.hellopollo.com kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress i Sverige.

FÄRGER

Hello Pollo AB strävar efter att på ett så korrekt sätt som möjligt visa våra produkters egenskaper, inklusive komposition och färger. Färgen du ser på www.hellopollo.com är dock beroende av din datorskärm, surfplatta eller smartphones prestanda och vi kan inte garantera att dessa enheter visuellt återger färger korrekt.

All bildinformation skall därför ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

BETALNING

Klarna Checkout – betalningsalternativ och användarvillkor

Hello Pollo AB använder sig av den säkra och pålitliga betalningslösningen, Klarna Checkout. Klarna Checkout erbjuder i dagsläget följande betalningsalternativ: faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank.

Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas användarvillkor. Genom att klicka på “Slutför köp” godkänner du Hello Pollo AB:s Köpvillkor.

Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder.

Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en unik PIN-kod.

För att ta del av Klarnas fullständiga användarvillkor,
Klicka här!

Hello Pollos bankgiro 682-1375.

Överlåtelse av fordran

Hello Pollo AB förbehåller sig rätten att till tredje part överlåta eller pantsätta betalningsfordringar inklusive avbetalningar som har uppstått i samband med leveransen av varan.

SEKRETESS

Vid en beställning uppger du personuppgifter såsom namn, personnummer, adress och telefonnummer. I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i verksamheten för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Hello Pollo AB lämnar inte ut personuppgifter till tredje part utanför EU (EES).

Däremot kommer vi att uppge ditt namn och din adress till tredje part för att din beställning ska kunna levereras till dig. Enligt Personuppgiftslagen (PUL) har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig.

PERSONUPPGIFTER

De personuppgifter du lämnar till Hello Pollo AB hanteras med största respekt och enligt Personuppgiftslagen SFS 1998:204 och EU Direktivet 95/46/EC. Genom att lämna dina personuppgifter samtycker du till att vi använder insamlad information för att fullgöra våra åtaganden mot dig och tillhandahålla den service du förväntar dig. Vi behöver dina personliga uppgifter för följande ändamål:

För att kunna behandla din beställning (t.ex. ditt namn, adress, födelsedatum och bankuppgifter)

För att via SMS och e-post kunna avisera om leveransstatus (t.ex. ditt mobilnummer, e-postadress)

För att kunna kontakta dig i händelse av något problem med leveransen av din order (t.ex. e-postadress, telefonnummer)

Som kund kan du ta del av de sparade uppgifterna (begära utdrag), ändra dem eller be om radering.

FRAKT

Om din order är över 400 kr, skickas den fraktfritt. På order upp till 400 kr tillkommer en fraktavgift på 49 kr.

Vi tar inte ut några fakturerings- eller serviceavgifter.

Leveranstid

Beställning som läggs innan 14:00 på helgfria vardagar skickas från vårt lager nästkommande dag. Leveranstid är därefter 1-5 arbetsdagar. Vi kan tyvärr inte påverka eventuella förseningar hos leverantören och vi kan därför inte garantera att din beställning kommer fram till en viss dag. Vi kan heller inte ersätta dig vid en eventuell försening. För mer exakt information om statusen på din beställning ber vi dig kontakta oss.

Om någon produkt i en större beställning blir försenad kan vi delleverera din beställning så att du inte ska behöva vänta onödigt länge på resten av dina varor. Vid dessa fall står vi för den extra fraktavgiften.

Varor som vi inte kan leverera och som meddelas vara slut restnoteras inte om inte annat har avtalats. Om du fortfarande vill ha varan måste du i dessa fall beställa den igen vid ett senare tillfälle. Om vi måste avboka något i din beställning meddelar vi dig via e-post så fort vi själva fått informationen.

Postnord

Dina varor levereras av Postnord direkt hem till dörren. Normal leveranstid är 1-3 vardagar från det att försändelsen lämnar oss.

Observera att paket som skickas med Postnord måste hämtas ut från servicestället inom 14 dagar. Om din order är över 400 kr, skickas den fraktfritt. På order upp till 400 kr tillkommer en fraktavgift på 49 kr.

Hello Pollo AB tar inte ut några fakturerings- eller serviceavgifter.

Transportskador

Vi tar ansvar för varor som skadas under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid, det är därför viktigt att du direkt tar en bild på det skadade godset när du mottagit paketet och reklamerar det direkt till postombudet. Du kan även kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att få ersättning för den skadade varan.

Vi tar även ansvar för varor som kommer bort när vi levererat dem från vårt lager till dig eller fram till ditt utlämningsställe. Har du inte mottagit ditt paket inom rimlig tid, kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig vidare.

När du returnerar en vara till oss så är det du som kund som ansvarar för godset. Det är mycket viktigt att du packar ner varan noga så att inte varan eller originalförpackningen skadas. Använd aldrig originalförpackningen som yttre emballage för då skadas den. Vid skadad originalförpackning kommer du att debiteras 100 kr.

Outlösta paket

Paket som inte har hämtats ut inom 14 dagar hos ombud återsänds till Hello Pollo AB. Om detta sker debiteras du som kund en avgift på 299 kr, avgiften avser kostnader för frakt, returfrakt, expeditionsavgift samt övriga hanteringskostnader. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

ÅNGERRÄTT OCH RETUR

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument alltid 14 dagars ångerrätt. För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp erbjuder Hello Pollo AB istället 30 dagars ångerrätt från det att du tar emot varan eller en väsentlig del av den. Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp skall du använda den medskickade retursedeln (om du tappat bort den, vänligen kontakta vår kundtjänst så skickar vi en ny). Använder du den så står Hello Pollo AB för returfraktkostnaden. Vi reserverar oss för att vi ej har möjlighet att hämta ut din retur om den skickas med egen returfraktsedel, som rekommenderat brev eller om returen läggs direkt i postens brevlådor. Observera att Hello Pollo AB inte har möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.

Vid retur står du risken för varan och det är därför mycket viktigt att varan returneras i en oskadad originalförpackning och att alla eventuella lappar och manualer också skickas med. Använd inte originalförpackningen som yttre emballage för då skadas originalförpackningen. Förpacka din retur väl och det går självklart bra att använda samma emballage som produkten ursprungligen var förpackad i.

Om varan är hanterad i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att prova varan förbehåller vi oss rätten till att använda ett värdeminskningsavdrag, med hänvisning till lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler i Sverige.

Observera att du inte får tejpa, klistra fast returfraktsedel eller dylikt direkt på originalförpackningen för då skadas den. En skadad originalkartong medför att du kommer att debiteras en avgift på 100 kr. Om varan levereras i en förpackning som inte går att öppna utan att skada förpackningen så har du som konsument rätt att öppna förpackningen för att granska din vara, utan att din returrätt förbrukas.

Återbetalning av mottagen och godkänd retur sker inom 30 dagar.

REKLAMATION

Du som konsument har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet, dock inom skälig tid från att ett fel upptäckts. Reklamationsrätten gäller fel som kan härledas till produktionen av varan och gäller alltså inte normalt slitage eller åldrande av produkt.

Hello Pollo AB förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp. Vid reklamation, använd den medskickade retursedeln (om du tappat bort den, vänligen kontakta vår kundtjänst så skickar vi en ny). Observera att Hello Pollo AB inte har möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.

Hello Pollo AB gör en bedömning då vi tagit emot varan och kontaktar dig då för vidare information. Efter att vi mottagit den returnerade varan kommer vi att behandla ärendet inom 30 dagar.

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

FORCE MAJEURE

Hello Pollo AB ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som Hello Pollo AB inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits.

Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar Hello Pollo AB dig dels i början och dels i slutet av tiden för den aktuella situationen. Har omständigheten varat längre än två månader har både du och Hello Pollo AB rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

TVIST

Tvister ska i första hand lösas i samförstånd efter diskussion med Hello Pollo AB:s kundtjänst. Vid eventuell tvist följer Hello Pollo AB alltid Allmänna Reklamationsnämnden beslut.

Tvist rörande tolkningen eller tillämpningen av dessa Köpvillkor ska tolkas i enlighet med svensk lag och avgöras av Allmänna Reklamationsnämnden eller i sista hand av allmän domstol.

För frågor kring innebörden av dessa Köpvillkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, vänligen ta kontakt med Hello Pollo AB:s kundtjänst.
Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du på www.hellopollo.com

COOKIES

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa cookies används till och hur cookies kan undvikas.

Hello Pollo AB använder cookies. Dels för att rent tekniskt hålla reda på vad en användare gör på sidan, om du har lagt något i varukorgen men också för att ge besökaren tillgång till en mängd olika funktioner. Hello Pollo AB använder även cookies för att mäta trafik och för att kunna utvärdera marknadsföringsinsatser. Accepterar man inte cookies i sin webbläsare så kommer mycket av funktionaliteten på webbsidan att sluta fungera.

Om din webbläsare är inställd på att inte acceptera cookies kommer du inte ha möjlighet att göra någon beställning på vår sida.

Vad är en cookie?
En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator, där den antingen lagras i minnet (session cookies) eller som en textfil (textbaserade cookies). Du kan lätt ändra detta under inställningar i din webbläsare. Observera att vi inte använder cookies för att spara personlig information om dig.